VALCHROMAT

LÄPIVÄRJÄTTY, KOMPAKTI JA KOSTEUTTA KESTÄVÄ

Valchromat on läpivärjätty, puupohjainen sisustuslevy, jolla on useita merkittäviä teknologisia etuja kuten parempi iskunkestävyys, taivutuslujuus, murtolujuus ja kosteudenkesto. Puukuidut värjätään yksilöllisesti, impregnoidaan orgaanisilla väriaineilla ja sidotaan erikoishartsilla, mikä antaa Valchromatille sen kompaktit fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Valchromat-levyissä näkyy pieniä, vähemmän värjäytyneitä puukuituja, jotka luovat ainutlaatuisen, luonnollisen lookin pinnalle. Läpivärjäys antaa monia, uusia käyttömahdollisuuksia ja joissakin sovelluksissa tämä merkitsee myös taloudellisia säästöjä esim. vähäisemmän pintakäsittelyn muodossa tai esim. reunanauhoitusten jäädessä tarpeettomiksi.

Levyjen valmistaja, portugalilainen Valbopan SA on tehtaana energiaomavarainen.

Levyt ovat kierrätettäviä.

TEKNISET TIEDOT

Valchromat-levyt on tarkoitettu sisätiloissa käytettäviksi, mieluiten pintakäsiteltyinä (lakka, vahaus), mikä suojaa pintaa ja  helpottaa puhdistamista. Koska kyseessä on puulevy, voi levyjen välillä olla pieniä sävyeroja.  Isot levyt toimitetaan yleensä ilman pintakäsittelyä.  Ennen pintakäsittelyä kannattaa varmistaa, että hiontapöly on poistettu mahdollisimman tarkoin. Valchromat-levyt soveltuvat hyvin myös  tarkkoja jyrsintöjä vaativiin kohteisiin, esim. vesi-tai laserleikkaukseen, sekä kosteisiin tiloihin.

Levykoko 2440 x 1220 mm. Paksuudet 8, 12, 16, 19 ja 30 mm. Paloluokka: D-s2, d0. Paloluokkaa B-s2, d0 voimme toimittaa pitemmällä toimitusajalla minimitilausmäärän 100 m2 pohjalta.

Värit: musta, harmaa, vaaleanharmaa, sininen, punainen, oranssi, ruskea, keltainen, vihreä ja lila.

Toimitusmahdollisuus joustavin yleisimmissä väreissä ja paksuuksissa, mutta valtaosaa voidaan toimittaa kohtuullisen nopeasti.

Paitsi pintakäsittelemättömiä levyjä voimme toimittaa  asennusvalmiita, lakattuja, myös esim. asennuskiskoille ympäriuritettuja seinälevyjä 1200 x 600 mm (tai 2400 x 600 mm), sekä näille soveltuvia alum. asennusprofiileita.